Referenties voor Sailingevents Muiden

Pagina 5

Laat na afloop van uw bedrijfsevenement of groepsuitje ook een reactie achter.

Hieronder kunt u lezen wat de ervaringen zijn van klanten van Sailingevents.

Klik hier om zelf een verhaal te schrijven over uw ervaringen met Sailingevents.

Personeelsuitje met 50 personen - Cultuur & sportieve Pampus Challenge

Overstag met de Kamer. Op vrijdag 14 september was het zo ver. De medewerkers van de Kamer van Koophandel Midden-Brabant in Tilburg vertrokken 8 uur 's ochtends vroeg voor het laatste personeelsuitje in middenbrabantse formatie. Als personeelsuitje is besloten om te gaan zeilen. Wedstrijdzeilen wel te verstaan.

Ook al moesten alle medewerkers vroeg uit de veren om op tijd bij de bus te zijn, iedereen had er ontzettend veel zin in. We werden om 10 uur 's ochtends op Fort H in Muiden verwacht. Daar werden we ontvangen door Gerard Witvoet van Sailing Events. Hij zorgde dat we een kopje koffie met wat lekkers kregen en legde uit wat er van ons verwacht werd. We moesten als ervaren zeilers het water trotseren.

De medewerkers die al van zichzelf wisten dat ze geen zeebenen hadden, hadden zich opgegeven voor het culturele gedeelte van het personeelsuitje. Na het kopje koffie met wat lekkers van Gerard gingen zij de bus weer in naar het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. Daar kregen zij een rondleiding. Ze gingen terug in de tijd tot 1:500. Aan het einde van de 'geschiedenisles' waanden de medewerkers zich als soldaat in de 80-jarige oorlog. Na het afvuren van verschillende kanonskogels begaven ze zich weer naar de bus en reden terug naar Fort H voor de lunch.

Gerard gaf de sportievelingen de Pampus Challenge. Alle medewerkers werden in teams ingedeeld bij 4 schippers van de boten Morningstar, Popov, Phoenix en Tack & Gybe. In de haven gingen alle medewerkers aan boord van de boten bij welke ze waren ingedeeld. We voeren achter elkaar aan, door de sluis, naar het open water.

Op het IJsselmeer rond het eiland Pampus legde elke schipper de basisbeginselen van het zeilen uit. Als iedereen de basisbeginselen een beetje onder de knie heeft, iedereen weet waar het grootzeil, de genua en de giek zitten, hoe je aan de wind of voor de wind vaart, wanneer je moet oploeven, afvallen of gijpen, dat bakboord links en stuurboord rechts is en dat de boot echt niet omvalt bij overstag gaan, worden de zeilen gestreken en gaan de sportievelingen terug naar de haven voor de lunch. Het is echt waar dat je van op het water zijn, honger krijgt. Iedereen kon haast niet wachten tot het eten geserveerd werd.

Maar iedereen had ook zin om weer het water op te gaan voor de echte wedstrijd en schrokte het eten naar binnen. Na de lunch gingen de 'ervaren' wedstrijdzeilers terug naar de boten om de Pampus Challenge aan te gaan. De cultuurproevers gingen nu ook mee naar de haven om de zeilprestaties gade te slaan vanuit een sloep. Omdat de windkracht midden op het IJsselmeer 3 knopen was, heeft de sloep een alternatieve vaarroute gekozen en is over de Lek naar Weesp gevaren.

De wedstrijdboten hesen weer de zeilen en achter elkaar aan voeren we weer door de sluis het IJsselmeer op naar het eiland Pampus. Vlakbij de startlijn dobbert een rubberbootje waarin de blauwe vlag omhoog gaat. Alle boten verzamelen zich snel bij de startlijn. Nu is het wachten op de groene vlag. Groen betekent start. Dan gaat de rode vlag omhoog. Nog 5 minuten. Bij iedereen is de spanning van het gezicht af te lezen. Dan gaat de gele vlag omhoog. Nog 1 minuut. En dan de groene vlag.

De boten schieten meteen vooruit over de startlijn voor de eerste ronde. Het gaat hard tegen hard. Dat blijkt ook uit de finish van de eerste ronde. Het is een nek-aan-nek race en fotofinish tussen de rode boot Popov en de Morningstar. Popov gaat net iets eerder over de finish dan de Morningstar. Volgens schippers Ben en Wilco van de Morningstar is Popov toch niet eerste geworden door zijn handicap. Dan varen de boten weer richting startlijn voor de tweede ronde. Iedereen is nog strijdlustiger dan de eerste keer. Weer gaat het tussen de rode boot Popov en de Morningstar, maar dit keer wint de Morningstar met bootlengtes voorsprong.

Iedereen heeft alles gegeven. Voor sommigen letterlijk bloed, zweet en tranen. Alle boten strijken de zeilen en varen weer terug naar de haven. In de haven wordt er al op de goede afloop geproost en nog nagekletst met de schippers. Dan gaan we met zijn allen van boord voor een gezellige barbecue van Fort H. Tijdens de barcecue werd de bemanning van de Morningstar gehuldigd voor hun zeilprestaties en de champagne wordt ontkurkt.

De cultuurproevers hadden inmiddels genoeg cultuur geproefd en mochten tijdens de barbecue alle stoere zeemansverhalen aanhoren van de 'ervaren' wedstrijdzeilende collega's. De sloeptocht is weliswaar rustig verlopen, geen bloed, zweet of tranen, geen man overboord, geen sloep overstag, maar de cultuurproevers hebben ook avonturen meegemaakt.

Om de regen te ontvluchten, zijn zij met halsbrekende toeren en gevaar voor eigen leven, van boord gegaan om in een cafeetje de Weesper cultuur te proeven en de dorst te lessen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat niet alleen de dorst werd gelest. De hapjes die bedoeld waren voor het feestje dat aan de gang was op het moment dat onze medewerkers in het café aangespoeld waren, waren op mysterieuze wijze ineens verdwenen.

Om 8 uur 's avonds stapten we met zijn allen de bus weer in om naar Amsterdam te vertrekken. Ook in Amsterdam bleef het zeilen het hoogtepunt van de dag. Schippers Ben en Wilco hadden het ook reuze naar hun zin gehad, na het aftuigen van de Morningstar kwamen zij ook nog een biertje pakken. Tot in de laatste uurtjes genoot iedereen met volle teugen. Na een enerverende dag en nacht gingen de lichtjes uit in het Crown Hotel.

Kamer van Koophandel, 14 september 2007

Personeelsuitje voor 25 personen - Race tegen een ander bedrijf

Wij hebben als organisatie een dagdeel mogen zeilen met 4 schepen, super mooie schepen moet ik zeggen! Na wat oefenen was er een wedstrijdparcour uitgezet voor ons en een andere organisatie welke ook een bedrijfsuitje had deze dag, dit leidde tot een leuke en spannende wedstrijd op het water helemaal top en goed geregeld allemaal!

VCS Energy en ICT B.V., 14 september 2007

Bedrijfsuitje met 7 personen - Varen naar Volendam

Geweldige dag gehad. Alles mocht, niets moest. De dag begon met mooi weer en niet al te veel wind. Vertrek vanaf Fort H. met schipper Gerard Witvoet in een echte racer. Ondanks de wind toch in iets meer dan twee uur naar Volendam. Aan boord al lekker een glaasje champagne gedronken. In Volendam heerlijk van een lunch genoten en daarna weer snel het water op. De wind was inmiddels wat aangetrokken, das dat was genieten. We zaten aan de wind op 7 a 8 knopen op de terugreis. Dat was kicken. Wat een schip!

Terug in de haven nog lekker aan boord geborrelt en Gerard had naast de drankjes ook gezorgd voor wat lekkere hapjes. Al met al een heerlijk relaxte dag waarvan wij enorm hebben genoten. Een absolute aanrader!

Corporate Services, 25 augustus 2007

Personeelsuitje met 20 personen - Racen tegen elkaar

Het was een super dag! Ontvangst om 08:45 met koffie en gebak EN de zon! Heerlijk gezeild met 3 boten en onderlinge wedstrijden gehouden. Schippers Gerard, Ben en Wim hartelijk dank voor deze goed georganiseerde dag. Mensen van Fort-H: de BBQ na afloop was super!

SAP Nederland B.V., 30 augustus 2007

Bedrijfsevenement voor 20 personen

Op vrijdagmiddag 6 juli was de weerconditie als volgt... De temperatuur daalt naar een graad of 13. In de loop van de nacht neemt de west tot zuidwestenwind geleidelijk af, maar in eerste instantie staat er boven land nog af en toe een vrij krachtige wind, kracht 5, en aan de kust nog een harde wind, kracht 7. In het noordoostelijk kustgebied kan de wind zelfs nog even aantrekken tot stormachtig, kracht 8. Daar bij buien ook nog kans op zware windstoten (tot maximaal 85 km/uur)..... Het zou zaterdag wel iets beter worden. We hadden er ons zo op verheugd dat uitstellen een desillusie zou betekenen. Zaterdagochtend verzameld. Het waaide nog steeds hard maar niet zo hard meer als de dag ervoor. En de zon liet zich zelfs ook nog zien. We zeilden met twee boten, maar een wedstrijd zat er met dit weer niet in. Desondanks zijn we zeer vermaakt op de twee boten.

Schipper Ben en schipper Wilco zijn aardige kerels met mooie verhalen en behouden professioneel overzicht. Het mooie was dat we alles zelf moesten doen. Voor vele van ons een mooie ontgroening in het zeilwereldje. Door de harde wind voeren we constant tegen de maximale rompsnelheid aan, zo'n 9,5 knopen. Het ging dus hard. Alle collega's met de beentjes in de reling. Mooie pictures voor aan de muur in ons kantoor! Terug aan de wal heerlijk luxe gegeten bij Fort H. Misschien wel iets te luxe voor een groep mensen die net hardwerkend voor boord komen. De kok moest snel aan de slag voor een dubbele maaltijd.

Al met al een zeer geslaagd bedrijfsuitje. Echt iets nieuws, en dat waarderden onze collega's. Karten en golfen kenden ze inmiddels! Een aanrader dus!

Vijfhart DBA-diensten B.V., 6 juli 2007