Wedstrijdzeilen op echte race jachten

Competitief zeilen op sportieve racejachten voor uw relatie of team evenement

Zeilwedstrijden voor kleine en grote groepen. Van ontspannen wedstrijd tot een echte regatta.

Bel 06 4017 5282 

of 06 4071 2393.

Sailingevents biedt verschillende vormen van wedstrijdzeilen. Zo krijgen groepen en bedrijven de gelegenheid tot een unieke ervaring op zeer sportieve jachten. Deze racejachten zijn gebouwd voor snelheid en actie, wedstrijdzeilen is het voornaamste doel.

Sailingevents ontvangt groepen van 5 tot 500 personen om competitief te varen, maar ook netwerken en ontspanning is een belangrijk element van onze events. Of uw doelstelling nu relatiemanagement, teambuilding of juist het hebben van uw klant- of medewerkers meeting in een unieke omgeving is, deze regatta's vanuit Muiden maken van uw evenement een succes.

Wedstrijdzeilen met Sailing Events

Wedstrijdzeilen voor kleine groepen

Voor groepen tussen de 10-25 personen is het mogelijk om te matchracen. De essentie van matchracen is een duel tussen 2 gelijkmatige racejachten. Een korte baan wedstrijd tussen 2 schepen, waarbij snelle en efficiënte boot handeling met het team nodig is, maar ook de strategie en de tactiek maken het verschil tussen winnen of verliezen. Een 2e plek bestaat niet. Kortom een perfect teambuildingevent.

Wedstrijdzeilen voor grote groepen

Voor groepen vanaf 25 personen en meer wordt de wedstrijd gevaren met minimaal 3 racejachten. Hoe meer personen, hoe meer schepen, hoe meer spanning in het veld en bij de boeien. Bij deze vorm van regatta wordt er na de wedstrijd een handicapfactor berekend op de gezeilde tijd van elk schip. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat een goede strategie en snelle handeling van belang zijn voor de overwinning. Echter, het zijn verschillende type schepen die dezelfde baan afleggen. Dus als 3e finishen, kan alsnog de winst opleveren.

RIB, FLY & Wedstrijdzeilen voor grote groepen

Voor grote groepen die echt iets speciaals bestaat er de mogelijkheid om parallel met het wedstrijd zeilen te vliegen met een watervliegtuig. De deelnemers worden na een sportieve zeil race verrast door de komst van een watervliegtuig met vijftien plaatsen. Dit unieke toestel uit 1938 gaat dan met de opstappers een waterstart, een vlucht en een waterlanding maken.

Of waarom niet zeilen en RIB varen met uw deelnemers? Dit programma is vooral voor grote groepen, zodat een deel van de groep kan wedstrijd zeilen, terwijl de andere helft op een RIB zal blazen over het IJsselmeer. Met de RIB kan er ook een speurtocht worden uitgezet waarbij deelnemers met GPS, kompas en kaart een aantal vragen beantwoorden. De tocht brengt hen langs diverse authentieke havens aan het IJsselmeer.

Key ingrediënten voor en na de zeilwedstrijden

Na ontvangst volgt een korte introductie aan de wal, waarbij enkele regels van het wedstrijdzeilen worden uitgelegd. Aan boord volgt een training van 45 minuten en dan starten de wedstrijden. Na de wedstrijd wordt er nog wat vrij gevaren en kunnen de deelnemers rustig bijkomen met een drankje aan boord.

Bij het terugvaren in de haven is er de mogelijkheid voor entertainment op de sluis, bv. danseressen en/of live muziek! Daarmee is uw bedrijfsevenement verzekerd van inspanning, competitie, teambuilding, en natuurlijk FUN en ontspanning en netwerken op een mooie nautische locatie na afloop.

Voor onze bedrijfsregatta is geen zeilervaring benodigd

Onze bedrijfsregatta's bieden actief vermaak zowel voor de ervaren wedstrijd zeiler als voor de niet-zeiler. De wedstrijdjachten variëren van IOR class schepen tot moderne racejachten zoals een Max Fun 35 of X-Yachts. Alle schepen hebben ervaren schippers aan boord, die zorgen voor een spannende maar vooral ook zorgeloze dag op het water. Dus ook de niet-zeilers zullen aan het roer staan of actief bezig zijn met het zetten van de zeilen tijdens de verschillende manoeuvres. Onze gasten verlaten Muiden met een geweldige indruk na een unieke en actieve dag wedstrijdzeilen.

Wedstrijdzeilen door deelname aan de officiële Nederlandse regatta's

Sinds kort bieden we ook deelname aan in erkende zeilevenementen zoals de North Sea Regatta (inshore en offshore), Rondje Noord Holland, 24 uurs race en andere populaire races op het IJsselmeer of Noordzee. In tegenstelling tot onze bedrijfsevenementen zullen we dan downwind onder spinnaker varen.

Voor een regatta is wederom geen ervaring benodigd, echter het is wel noodzakelijk om vooraf te komen trainen. Het niveau van wedstrijdzeilen in deze Nederlandse regatta's is hoog, en een efficiënte boothandeling is zelfs voor goed ingespeelde teams nog altijd een grote uitdaging. Tijdens deze trainingen zullen we werken aan boothandeling, tactiek, team rollen en effectieve communicatie tijdens een wedstrijd.

Deze vorm is uitermate geschikt voor teams die in korte tijd elkaar willen leren kennen t.b.v. een intensieve samenwerking (e.g. project teams, startende bedrijven).

Laat ons eens meedenken in uw overwegingen, in korte tijd schetsen wij de mogelijkheden voor een passende dag met uw team of bedrijf.


Naar de FAQ's over onze zeilevenementen.

De puntjes op de 'i' met onze bedrijfsevenementen services.

Bekijk onze Top 3 bedrijfsuitjes in Muiden.

Vragen over wedstrijdzeilen? Bel of mail en we antwoorden dezelfde dag.

Maak een afspraak en ontmoet ons in de haven van Muiden.