FAQ Bedrijfsuitjes en -evenementen

Hieronder vind u een aantal veelgestelde vragen over onze groepsuitjes, evenementen en de organisatie daaromheen. Klik op de vraag en u vind het antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Bel ons of stel hem via ons contactformulier.

1. Wij hebben geen/of weinig ervaring, is dat noodzakelijk?

Ervaring is niet noodzakelijk. Zowel ervaren als onervaren zeilers zijn welkom en beleven een leuke dag op het water. Wij leren teams in korte tijd de noodzakelijke basis om bijna zelfstandig een leuke wedstrijd te varen.

2. Hebben we speciale kleding nodig?

Goede zeilpakken en reddingsvesten zijn voor iedere deelnemer aan boord aanwezig. We verzoeken wel om gemakkelijke/sportieve kleding en schoenen te dragen.

3. Wat doen we als het slecht weer is?

Van regen hebben we geen last, tenslotte hebben we goede zeilpakken en is de ervaring dat de belevenis minstens zo leuk is als de omstandigheden een beetje wisselvallig of wat slechter zijn. M.a.w. een regenachtige en winderige dag kan wel eens een leukere dag opleveren als een stralende dag met een briesje.

4. Wat doen we als het heel hard waait?

Tot en met windkracht 6 vinden we het verantwoord om uit te varen, natuurlijk is e.e.a. mede afhankelijk van het programma en de weersvoorspellingen. Als het meer dan windkracht 6 is bespreken de schippers en Sailingevents of e.e.a. nog verantwoord is en kan het voorkomen dat we moeten besluiten niet uit te varen. Bij grotere evenementen adviseren wij om dit risico te verzekeren (wij hebben hier oplossingen voor; zie onze Sailing Events Goed Weer Garantie). Bij de kleinschalige evenementen kunnen we dit flexibel oplossen zonder verzekering. Natuurlijk denken we ook graag mee over een evt. alternatief programma in geval van 'zwaar weer'.

5. Wat betekent het varen op handicap?

Omdat er over de gehele wereld veel verschillende jachten zijn die wel graag tegen elkaar willen varen heeft men het handicapsysteem bedacht. Deze systemen veranderen in de loop van de tijd en dit heeft tevens tot gevolg dat wedstrijdjachten steeds iets veranderen in het ontwerp. Wij gebruiken het officiƫle handicap systeem waarbij de meetgegevens van het watersportverbond worden gebruikt bij het bepalen van de correctiefactor in de uitslagen. Zelfs de te varen baan en de windomstandigheden leveren kleine verschillen in de wegingfactoren op. De schepen zijn allemaal zeer competitief en hiermee kunnen we ook de laatste kleine verschillen in vaareigenschappen worden verrekend en ontstaat er een eerlijke strijd op snelle jachten met ervaren schippers.

6. Hoe zit het met de risico's?

De schepen zijn allemaal verzekerd voor het casco. Met andere woorden, de schepen zijn verzekerd als er per abuis een aanvaring of andere schade aan schip of materiaal zou ontstaan gedurende het evenement. Uiteraard geldt hierbij wel dat er sprake moet zijn van goed zeemansschap, uw schipper zorgt met zijn/haar ervaring, beslissingen en instructies voor deze taak. Risico's voor letsel zijn niet verzekerd. Deelname is dan ook voor eigen risico van de deelnemers, natuurlijk mag u wel verwachten dat materiaal, ervaring van schippers en veiligheidsvoorzieningen zeer goed in orde zijn. Ook het risico van letsel/overlijden is te verzekeren, en is al snel maatwerk, ook hiervoor kunnen wij oplossing aanbieden (vraag ons naar de mogelijkheden).

7. Worden deelnemers ook zeeziek aan boord?

Dat kan gebeuren, het komt zelden voor maar is wel mogelijk als je daar gevoelig voor bent. Als we onze eigen statistieken bekijken, dan komt dat ongeveer bij 1 op de 1000 deelnemers voor (zolang we op het IJsselmeer/Markermeer varen, op zee is dit aantal veel groter). Het is overigens wel zo dat er prima medicijnen voor zijn, laat de genodigden daarom tijdig weten dat ze het water op gaan zodat deelnemers daar rekening mee kunnen houden. Natuurlijk mogen ze hierover contact met ons opnemen zodat we naar eer, geweten en ervaring een advies kunnen uitbrengen en hier rekening mee kunnen houden.

8. Is het goedkoper als ik zelf een locatie en catering organiseer?

Nee, dat is niet goedkoper of beter. De locaties en cateraars waarmee wij samenwerken bieden wij aan omdat zij samen met ons een spetterend evenement kunnen neerzetten. Ons motto hierbij: ieder zijn vak!

9. Ik heb niet veel tijd om uitnodigingen te maken, inschrijvingen bij te houden etc. Doet Sailingevents dit ook?

Hierbij helpen wij u graag, wij kunnen met diverse diensten bijna al uw evenementzorgen en -werkzaamheden uit handen nemen.


Staat uw vraag er niet bij? Voer ons contactformulier in of bel.