Bedrijfsevenementen in de winter

Wilt u in de winter ook heerlijk uitwaaien na een vergadering, kerstdiner met de afdeling, of gewoon zomaar een teambuilding event?

Zie hieronder een aantal mogelijke winterarrangementen, bel gerust voor uw eigen winterevent op het water, we denken graag mee.

Dan kunt u ook bij ons terecht voor spannende, maar vooral gezellige programma's. Zo kan er bijvoorbeeld worden gezeild of juist met harde snelheid worden gevaren over het IJsselmeer in een RIB. Na afloop mag natuurlijk de glühwein niet ontbreken of kan er zelfs een winter BBQ worden georganiseerd in een verwarmde tent op het terras van Fort H.

Voorbeelden van bedrijfsevenementen in de winter

RIB varen –Durgerdam – Apres water Fort H

Met 80 km per uur uitblazen op het IJsselmeer is natuurlijk spectaculair. Echter in de winter doen we dit kort en krachtig. Met warme outfits gaan we het water op voor 20 minuten hard varen. Daarna even bijkomen met een warme chocolademelk (met rum) in Durgerdam om vervolgens nog eens 20 minuten hard te varen. Bent u met een grotere groep en wilt u graag een spel element eraan toevoegen dan kunnen we ook een "treasure hunt" – ofwel puzzeltocht uitzetten van ongeveer anderhalf uur. De warme dranken en koeken zijn dan aan boord samen met GPS, kompas, en andere benodigdheden. De treasure hunt brengt de deelnemers in korte tijd langs verschillende havens aan het IJsselmeer waar vragen moeten worden beantwoord. De RIB die als eerste terug is met de juiste antwoorden heeft gewonnen! Bij terugkomst zorgen we voor een warm onthaal binnen in het Fort of op het verwarmde terras bij Fort H, waar de vuurkorven en glühwein voor de nodige sfeer zullen zorgen.

Overzicht bedrijfsarrangementen winter ↑

Sloep varen – koek en sopie – Apres Water Fort H

Gedurende anderhalf uur wordt er gevaren over de Vecht. Langs de Vecht ziet het er rustgevend uit in de winter. De dekens en koek en sopie aan boord van de sloep zorgen ervoor dat iedereen warm blijft en heerlijk kan bij praten met elkaar. Aangekomen in Weesp kan er in het oudste cafe van Weesp een pitstop worden gemaakt. Bij terugkomst zorgen we voor een warm onthaal binnen in het Fort of op het verwarmde terras bij Fort H; extra sfeervol door de vuurkorven en glühwein.

Winterse Vecht bij Muiden
Vecht in de winter

Overzicht bedrijfsarrangementen winter ↑

Wedstrijd sloep roeien – koek en sopie - Apres water Fort H

In wedstrijd sloepen is het hard werken. Sloeproeien is een tak van de sport roeien, en wel in originele reddingssloepen. Er zijn 6-, 8-, 10- en zelfs 12-persoons roeisloepen. De wedstrijd roeiers sluiten ieder jaar hun wedstrijd programma af met de wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden. Dat is wel een behoorlijke uitdaging en vooral weg gelegd voor de diehards onder ons. Een goed alternatief is een parcours langs de Vecht waarbij we in teams tegen elkaar zullen strijden. Na training zullen we starten bij Fort H, en roeien richting Weesp. Bij de finishlijn komt de Koek en Sopie boot, ook wel wedstrijd comité, u tegemoet varen voor een warme drank en versnapering. Daarna wordt er opnieuw gestart voor een 2e race terug naar Fort H. Na een warme douche in de haven kan er binnen in het Fort of op het verwarmde terras glühwein worden gedronken, waar de vuurkorven met hun warmte en mooie gloed hun bijdrage leveren aan de sfeer.

Wedstrijd sloeproeien

Overzicht bedrijfsarrangementen winter ↑

Winter wedstrijdzeilen – Apres Water Fort H

Winterzeilen is een belevenis. De laagstaande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water en in de stille haven proef je het avontuur. Na ontvangst bij Fort H krijgen de deelnemers instructies, en warme kleding aangeboden (e.g. mutsen, handschoenen met bedrukking logo bedrijf). Daarna varen de schepen door de sluis van Muiden langs het Muiderslot naar buiten. Het programma van de wedstrijd is hetzelfde als in de zomer. De koude frisdranken en snacks aan boord worden ingeruild voor thermoskannen warme drank en gevulde koeken. Bovendien zullen we voor zonsondergang terug moeten zijn in de haven. Bij terugkomst zorgen we voor een warm onthaal binnen in het Fort of op het verwarmde terras bij Fort H, waar de vuurkorven en glühwein voor de nodige sfeer zullen zorgen. Tijdens de koude winterdagen is het wellicht niet het eerste waar u aan denkt, toch is een winter BBQ erg gezellig en een ideale activiteit na afloop van deze sportieve dag. Uiteraard kunt u er ook gewoon voor kiezen om gezellig in het Fort te dineren.

Zeiljacht in de winter

Watervliegen - Apres Water Fort H

Ook het watervliegen kan gewoon doorgang vinden in de winter. Alleen bij mist en ijsgang zal het vliegtuig niet kunnen vliegen. Voor het watervliegen zal het programma hetzelfde zijn als in de zomer. De RIB zal worden voorzien van warme dranken en koek. Zo kunnen de deelnemers die al hebben gevlogen even opwarmen en e.a. aanschouwen vanaf het water! Het watervliegen zal ruim een uur voor zonsondergang stoppen zodat het vliegtuig kan terugvliegen naar Lelystad met voldoende licht. Dat betekent dat dit programma ook tijdig moet beginnen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij terugkomst zorgen we voor een warm onthaal binnen in het Fort of op het verwarmde terras bij Fort H, waar de vuurkorven en glühwein de gezellige sfeer vergroten. Dit programma kan ook elders plaats vinden aan het IJsselmeer.

Overzicht bedrijfsarrangementen winter ↑

Combi evenement zeilen – vergaderen – RIB varen

Zeilen in de winter

Met uw team iets langer op weg voor de nodige teamspirit en prioriteiten stellen voor de toekomst? Ook dat kan. Na ontvangst bij Fort H krijgen de deelnemers instructies, en warme kleding aangeboden (e.g. mutsen, handschoenen met bedrukking logo bedrijf). Daarna varen de deelnemers uit, door de sluis van Muiden langs het Muiderslot naar buiten. De tocht gaat naar Hoorn. Aan boord zijn natuurlijk genoeg versnaperingen, broodjes en warme soep voor onderweg. In Hoorn aangekomen drinken we warme glühwein, waarna de deelnemers van boord gaan om te overnachten in een B&B. Daar is ook de vergader ruimte voor de volgende ochtend. Er kan tot uiterlijk 15:00 worden vergaderd. Daarna ligt een RIB klaar om u terug te brengen naar Muiden. Met 80 km/u uitblazen is na zo'n dag wel verfrissend! Koud is het wel, dus bij aankomst in Muiden kan er dan nog even worden opgewarmd met een afsluitende borrel bij Fort H.

Winter BBQ Fort H

Op het terras van Fort H zal een tent worden geplaats met houten vlonders, tafels en stoelen. Uiteraard genoeg gasbranders om voldoende warmte te creëren en te behouden! Warme kleding is wel nodig bij een winterbarbecue, zeker een paar warme laarzen zijn fijn. De Glühwein mag natuurlijk niet ontbreken, en verder zorgen we voor lekkere rode wijnen tijdens het eten. Voor de vlees gerechten op de BBQ kun je denken aan bijvoorbeeld een beenham, wild zoals hertenbiefstuk, lekkere worsten of kip. Voor erbij kan er worden gekozen uit een variatie van stamppotten of aardappel puree en groenten.

Gluhwijn en vuurkorven verhogen de sfeer

Overzicht bedrijfsarrangementen winter ↑

Vergaderen

Voor het vergaderen kunt u ook bij ons terecht. Wij werken samen met de vergadertafel van Muiden om uw vergadering perfect te laten verlopen. De tafel biedt ruimte voor groepen van 2-16 personen en is gelegen in hartje centrum van Muiden. De eigenaresse zorgt voor een gastvrij en warm onthaal waarbij details niet zullen ontbreken. Wilt u na uw vergadering uitwaaien op het IJsselmeer dan regelen we dat graag. Wilt u op een alternatieve manier vergaderen dan kunt u ook terecht op een klassieke salon boot die langs de Vecht zal varen of over het IJ naar Amsterdam. Uiteraard is het schip goed verwarmd en voorzien van warme dranken en evt lunch aan boord.

Kookworkshop - RIB varen – Diner

In de winter is Fort H op maandag en dinsdag officieel gesloten. Speciaal voor u opent Fort H de deuren voor een kookworkshop. Onder begeleiding van een chef kok zult u een heerlijk menu voorbereiden. Na enige tijd wordt een deel van de groep meegenomen om te gaan RIB varen.

RIB varen in Muiden - Even los van het water, want het gaat hard

Terwijl de andere groep bezig is met koken zal deze groep uit waaien op het water met een RIB. Deze kan 80 km/u over het IJsselmeer varen. Eerst krijgen de deelnemers warme kleding aangeboden (e.g. mutsen, handschoenen met bedrukking logo bedrijf). Daarna vaart de RIB door de sluis van Muiden langs het Muiderslot naar buiten. Hier zal er ongeveer 20 tot 30 minuten hard worden gevaren. Daarna vaart de RIB weer terug de haven in om de volgende groep deelnemers mee te nemen. De andere groep zal verder gaan met nog enkele voorbereidingen voor het diner.

Kookworkshop

Als alle deelnemers weer terug zijn zullen de koks de voorbereidingen overnemen en kan er lekker worden geborreld. Dit kan binnen in het Fort, of bij goed weer zorgen de glühwein en vuurkorf buiten op het verwarmde terras voor de nodige sfeer. Daarna kan er binnen in het Fort in besloten kring worden gedineerd. Dit programma kan natuurlijk ook worden aangevuld met een presentatie of vergadering in de lichte serre van Fort H.

U heeft nu een indruk van de mogelijkheden voor avontuurlijke en sfeervolle winterbedrijfsarrangementen op en rond het water. Laat uw wensen weten en wij denken graag met u mee om een maatwerkoplossing te bieden.


Overzicht van bedrijfsarrangementen in de winter

Maak een afspraak met Sailingevents | Bedrijfsevenementen Muiden