Nieuwe Hightech racer bij SailingEvents:
Karel met de Houten Poot

Met trots presenteert SailingEvents een nieuwe aanwinst – een one off ontwerp, 45 ft high performance racer ontworpen door Simonis Voogd in 2003, genaamd Karel met de Houten Poot.

Karel met de Houten Poot op open zee

Het schip is in woodcore epoxy gebouwd. Het heeft een schuimkern dek, een composiet kiel en is voorzien van een koolstof vezel mast, giek en stuurwielen.

Het is een snel en relatief licht schip, met hoge zeil capaciteit en planerende eigenschappen.

De manoeuvres zijn makkelijk uit te voeren door de ruime cockpit en modern ontwerp. Zo voelt jacht zeilen op IJsselmeer of op zee net als laser zeilen op de Friese meren.

Met de comfortabele indeling in de kajuit is het naast sportief zeilen ook nog eens erg prettig om langer aan boord te zijn. Het schip is dan ook ideaal om in te zetten voor dagtochten, met aansluitend borrel of diner aan boord of aan wal.

Teams die ervan houden om gedurende de dag verschillende zeilen te zetten, het maximale uit de bootsnelheid willen halen met elkaar en te voelen wat het is om sneller dan de meeste jachten op het IJsselmeer te zeilen zijn welkom aan boord van de Karel met de Houten Poot.

  • Type: Simonis Voogd 45
  • Lengte: 13,7
  • Breedte: 4,4
  • Diepte: 2-3 meter

Over de schippers

Schippers Rob en Barbara zijn actieve wedstrijd- en toer zeilers. Ze varen graag offshore (wedstrijden) waarbij niet alleen de tactiek belangrijk is, maar ook navigatie, reis planning, het team, eten, het schip en vele andere elementen.

Schipper Barbara op de Karel met de Houten Poot

Zo gaan ze graag de uitdaging aan bij wedstrijden zoals de Fastnet & Middle sea race maar ook dichter bij zoals de 24 uurs race.

Ze hebben bovendien beiden een seizoen gezeild in de Cariben als schipper en maat aan boord van een charter jacht, dus weten wat het is om een goede gastheer en -vrouw te zijn.


Bekijk het volgende te huren zeiljacht: Morningstar en Navigator

Naar het overzicht van zeiljachten voor de verhuur

Maak een afspraak met Sailingevents | Bedrijfsevenementen Muiden