SailingEvents' Flessenpost november 2013

Kom weer heerlijk winters genieten op en aan het water

In deze flessenpost wintereditie een korte terugblik op een mooi seizoen en enkele suggesties voor teamactiviteiten in de winter.

Winter op het water

Kerstborrel of kerstdiner al geboekt?

Wilt u in de winter maanden uitwaaien na een vergadering, kerstfeest vieren met de afdeling, of gewoon zomaar een teambuilding evenement? Wij helpen u graag met unieke nautische locaties en activiteiten. Enkele suggesties treft u onderaan de nieuwsbrief en op onze website.

Enthousiaste klanten, onafhankelijk van weer

De eerste paar maanden werden gekenmerkt door veel wind en koudere temperaturen. Dat mocht echt de pret niet drukken want eenmaal terug in de haven ging de haard aan en werden de enthousiaste verhalen tijdens de borrel gedeeld. De 2e helft van het seizoen werd gekenmerkt door een weerbeeld dat past bij Middellandse zee. Zonnebrand aan dek en een warme bries door de haren.

Stormachtige dag goed voor het groepsgevoel

Hoewel veel van onze klanten vaak hopen op mooi weer, lijkt een stormachtige dag met regen en harde wind beter voor het groepsgevoel en de verhalen aan de bar.

Samen lekker afzien zorgt juist voor een beter groepsgevoel

Spannende taferelen bij de bovenboei

Tijdens het jaarlijks terugkerende event van een bekende bank werd er opnieuw gestreden met 9 wedstrijdjachten onder stevige condities. De taferelen bij de bovenboei hebben we niet vaak spannender gezien. Dit filmpje laat zien hoe het er aan toe kan gaan bij een “close boeironding”.

Sportief zeilen met stevige wind

bovenboei taferelen

Copier kwam zeilen met het hele bedrijf. Door de harde wind is uit veiligheidsoverweging gekozen voor een lange baan.

Na de start werd er koers gezet naar het Block van Kuffeler, daarna via een vaste boei op het IJsselmeer weer terug naar de finish.

Eenmaal terug in de haven werden de deelnemers met de RIB naar de overkant van de Vecht gebracht voor een borrel en BBQ bij stads café Gieling.

Bijna geen wind? Strategie en tactiek maken het verschil

Strategie en tactiek maken het verschil als er bijna geen wind is

In de nazomer kwam advies bureau Gwynt racen op de 50 footers Navigator en Morningstar. Zij bewezen dat het varen met lichtweer zeer spannend kan zijn en het maximale vraagt van een team. Met de juiste strategische en tactische keuzes kon de Navigator bij het lichte weer toch de Morningstar te slim af zijn. Met een 3 gangen diner bij Fort H en een after party in Amsterdam was het een zeer geslaagde dag.

Sailingevents in de Middle Sea Race

Van het wedstrijd comité op het IJsselmeer naar deelname aan een offshore race vanuit Malta rondom Sicilië en Lampedusa. 606 Nautical Miles non stop racen. Een mooie opportunity om weer de wedstrijd skills op peil te houden. We behaalden een 6e plek in eigen klasse en werden 30e van de 100 deelnemers overall.

Strategie en tactiek maken het verschil als er bijna geen wind is

Winterse suggesties voor nautisch getinte (kerst-)uitjes

  • De super originele locatie voor een kerstborrel? In December ligt in de grote zeesluis van Muiden een sfeervol verlicht schip met hip interieur van Piet boon voor u afgemeerd.
  • Even uitwaaien op een snelle RIB of sportieve zeilboot en daarna opwarmen bij de openhaard met uitzicht op Pampus en het Muiderslot. Na de gezellige borrel en diner weer voldaan naar huis.
  • Een korte clinic sloeproeien welke we afsluiten met een wedstrijd. Na de huldiging van het winnende team wordt de winter BBQ geopend. Goed voor sterke verhalen, rode wangen en een leuke middag.
  • Uitwaaien met 80 km per uur op het markermeer, een pitstop in Durgerdam of Volendam voor een opwarmertje en bij terugkomst een kookworkshop met een goed glas wijn.

Wilt u overnachten of vervoer terug? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.

Nieuwe aanwinst

Op 16 oktober is Mette geboren, dochter van Gerard, eigenaar van Sailingevents, en zijn vrouw Marijn.

Nautische bedrijfsuitjes met kerst

Deel onze passie voor het water met uw netwerk

Bij boeking uit doorverwijzing kunt u kiezen uit passende nautische cadeau's. Dus... overtuig uw connecties over ons.

Laat ons weten welke relatie u heeft gewezen op onze activiteiten en wij zorgen dat we dat belonen.

Voor meer informatie over onze arrangementen, ga naar onze website www.sailingevents.nl of bel ons direct op

06.40.712.393 of 06.40.175.282

Vriendelijke zeilgroet, 
Gerard & Barbara


Lees onze reviews en laat er ook zelf één achter

Maak een afspraak met Sailingevents | Bedrijfsevenementen Muiden